Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, μετά από μια εβδομάδα έντονων διακυμάνσεων που επηρεάστηκε από την ανησυχία για τη νέα παραλλαγή Όμικρον και τις επιπτώσεις της. Πολλοί επενδυτές που αναζητούσαν ευκαιρίες τοποθετήθηκαν, αναζωογονώντας τομείς όπως τα ταξίδια, η αναψυχή και το αυτοκίνητο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με άνοδο 1,71% στις 470,86 μονάδες. Οι κλάδοι του αυτοκινήτου, των ταξιδιών και της αναψυχής έκλεισαν με κέρδη πλέον του 3% και ηγούνται των κερδών, σε μια συνεδρίαση που όλοι οι κλάδοι και όλες οι μεγάλες ευρωαγορές έκλεισαν με άνοδο.

Στο πράσινο και οι δείκτες σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι. Ο FTSE100 ενισχύθηκε κατά 1,55% στις 7.168,68 μονάδες, ο DAX κατά 2,47% στις 15.472,67 μονάδες και ο CAC40 κατά 2,39% στις 6.881,87 μονάδες.

Η ισχυρή πρώτη συνεδρίαση του μήνα έρχεται μετά από την αστάθεια που δημιούργησε στις παγκόσμιες αγορές η νέα παραλλαγή και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές μετά τις χθεσινές απώλειες που προκάλεσε η νέα αβεβαιότητα αναφορικά με την παραλλαγή «Όμικρον».

Η Wall Street ξεκίνησε τον τελευταίο μήνα του έτους με ισχυρά κέρδη,παρά τις ανησυχίες για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, και τις χθεσινές μεγάλες απώλειες.

Στις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας, ο δείκτης PMI  της ευρωζώνης το Νοέμβριο  διαμορφώθηκε στο 58,4, ελαφρώς βελτιωμένος σε σχέση με το 58,3 τον Οκτώβριο, αλλά χαμηλότερα των εκτιμήσεων που τον ανέβαζαν στο 58,6.

Η μετοχή της  ουγγρικής Wizz Air έκλεισε με κέρδη 7% και ηγήθηκε της ανόδου του ταξιδιωτικού κλάδου και η Lufthansa με 5%.

Στο κάτω μέρος του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, η μετοχή της Wise, εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, υποχώρησε κατά  8%, καθώς η Credit Suisse μείωσε την τιμή στόχο της για τη μετοχή μια ημέρα μετά την έκθεση κερδών της εταιρείας.

 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές