Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αγορά των αμερικανικών ομολόγων το πρωί της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την παραλλαγή Όμικρον και για τη πιθανότητα η Federal Reserve επισπεύσει το tapering.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σκαρφάλωσε  3,6 μονάδες βάσης στο 1,477%  στις 7:40 πμ ώρα ΕΤ.Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο κατά 2,5% μονάδες βάσης στο 1,811 %.

Οι επενδυτές  παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με τη νέα παραλλαγή, καθώς ακόμα δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία σχετικά με τη μεταδοτικότητά της  και την αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων εμβολίων εναντίον της. 

Πέρα από την πανδημία η νομισματική πολιτική βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ  στην καθιερωμένη τρίμηνη κατάθεση τους ενώπιον της Γερουσίας την Τρίτη είπε ότι η FED θα μπορούσε να επιταχύνει το tapering.

Σήμερα, η ADP θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για την απασχόληση το Νοέμβριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones εκτιμούν ότι τον Νοέμβριο προστέθηκαν 506.000 ιδιωτικές θέσεις εργασίας, από 571.000 τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές