Έρευνα που διεξήχθη από την αμερικανική εταιρεία υποτιτλισμού, Captioning Room, μάς «μαρτυρά» ποιες λέξεις αποτέλεσαν σημαντική «πρόκληση» για όσους ήθελαν να τις προφέρουν σωστά, τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με το BBC, τα πρωτεία κατέχει η ελληνική λέξη Όμικρον, ονομασία της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, με τους αγγλόφωνους να την προφέρουν «Όμικραν» ή «’Αμακραν», αναλόγως του εάν βρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία ή την Αμερική, ενώ μία ακόμη δύσκολη λέξη στην προφορά της είναι το επίθετο της Billie Eillish, το οποίο κανονικά θα πρέπει να προφέρεται Άιλις, με πολλούς να μην ξέρουν πώς να το πουν, χαρίζοντάς μας πολλές στιγμές γέλιου.

Άλλες προσθήκες στη λίστα των λέξεων

Ακόμη μία λέξη που οι πολίτες προέφεραν λάθος είναι το όνομα του Έλληνα τενίστα, Στέφανου Τσιτσιπά .

Δυσκολίες, ακόμη, αντιμετώπισαν στην προφορά του κρυπτονομίσματος, Dogecoin, το οποίο προφέρεται «Ντότζκoιν» και του πλοίου που μπλόκαρε τη Διώρυγα του Σουέζ, Ever Given («Έβερ Γκίβεν»), το οποίο, συχνά, προφερόταν λανθασμένα ως «Έβεργκριν», καθώς το μπέρδευαν με το όνομα της εταιρείας, Evergreen, το όνομα της οποίας ήταν γραμμένο ακριβώς δίπλα στην ονομασία του πλοίου.

Δεδομένου του ότι οι «γλώσσες είναι ζωντανές» το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς αυτές «οι λέξεις που προφέρονται λάθος καταλήγουν, εν τέλει, να χρησιμοποιούνται συχνά στην καθομιλουμένη, ενώ, παρατηρείται, συνήθως, οι λέξεις αυτές αποτελούν δάνεια από άλλες γλώσσες», όπως αναφέρει και ο Έστεμπαν Τούμα, καθηγητής ξένων γλωσσών στην εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών, Babbel.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής