Σε συμφωνία με τα εργατικά συνδικάτα κατέληξε η ισπανική Telefonica προκειμένου να δρομολογήσει περικοπές της τάξεως του 15% του προσωπικού της από τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα, η μείωση του προσωπικού στην Ισπανία θα αφορά πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Υπολογίζεται πως με την περικοπή 2.700 θέσεων εργασίας σε ένα περιβάλλον σκληρού ανταγωνισμού, η εταιρεία θα διασφαλίσει την εξοικονόμηση κεφαλαίων ύψους άνω των 230 εκατ. ευρώ από το 2023. Αν και ο αντίκτυπος στις δαπάνες της εταιρείας θα φανεί ήδη από την ερχόμενη χρονιά, καθώς οι εθελούσιες αποχωρήσεις θα ξεκινήσουν από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε όλους τους εργαζομένους που έχουν γεννηθεί έως το 1967 και θα έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 15 χρόνια προϋπηρεσίας στην εταιρεία. Αν και σε ορισμένους στρατηγικούς τομείς οι περικοπές θα είναι πιο επιλεγμένες.

Η Telefonica είναι η τρίτη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία στην Ευρώπη με 18.500 εργαζομένους μόνο στην Ισπανία. Αν και σε παγκόσμιο επίπεδο το προσωπικό της φτάνει τους 114.000.

Το σχέδιο της ισπανικής εταιρείας έρχεται σε συνέχεια ανάλογων προγραμμάτων που έχουν ήδη δρομολογήσει ανταγωνίστριες εταιρείες όπως η Vodafone και η Orange, μέσα στη χρονιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή