Καλά κρατεί το λεγόμενο κύμα της «Μεγάλης Παραίτησης» στις ΗΠΑ, με τα νέα στοιχεία να δείχνουν πως η τάση όχι μόνο δεν καταλαγιάζει, αλλά συνεχίζει να διογκώνεται, αγγίζοντας νέα επίπεδα ρεκόρ και διαταράσσοντας σοβαρά τις ισορροπίες στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για το μήνα Νοέμβριο, πάνω από 4,5 εκατ. Αμερικανοί παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, σηματοδοτώντας ένα ακόμη ρεκόρ, μετά το προηγούμενο… ρεκόρ των 4,4 εκατ. παραιτήσεων τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Τρεις μύθοι για τη «Μεγάλη Παραίτηση»

Αυτό σημαίνει πως ένα 3% του εργατικού δυναμικού της χώρας αποχώρησε εθελοντικά από το πόστο του, την ώρα που και οι κενές θέσεις εργασίας παραμένουν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο όγκος των απολύσεων έμεινε αμετάβλητος στα 1,4 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης: Η «Μεγάλη Παραίτηση» και οι απαιτήσεις των εργαζομένων

Αναζητώντας τις αιτίες γύρω από το φαινόμενο που δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας αναλυτές εντόπισαν ένα συνδυασμό παραγόντων, από την κούραση και την ανησυχία των εργαζομένων για την αυξημένη απειλή του κορωνοϊού για τη ζωή τους, την έλλειψη λύσεων για τη φροντίδα των μικρών παιδιών έως την αναζήτηση νέων ευκαιριών και υψηλότερων μισθών μέσω της «σφιχτής» αγοράς εργασίας. Παράλληλα με την αύξηση της αποταμίευσης που έφερε μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας επιτρέποντας σε πολλούς εργαζομένους να δρομολογήσουν τα δικά τους επιχειρηματικά σχέδια.

Μεταξύ των κλάδων τη θλιβερή πρωτιά στη μαζική έξοδο εργαζομένων είχε ο κλάδος της φιλοξενίας και της εστίασης με συνολικά 920.000 παραιτήσεις, ενώ μεγάλες απώλειες κατέγραψε επίσης ο κλάδος των μεταφορών όπως και ο κλάδος της υγείας, με το προσωπικό να έχει απηυδήσει από την συνεχιζόμενη πίεση της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ουκρανία: Μπορεί η Δύση να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση;
Διεθνή |

Μπορεί η Δύση να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση;

Παρότι η Ουκρανία το έχει ζητήσει επισήμως και δυτικοί ηγέτες το έχουν υποστηρίξει, δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ρωσικά «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας

Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε σταυροδρόμι
Διεθνή |

Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε σταυροδρόμι

Η διαπραγμάτευση για την επανεκκίνηση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο - Γιατί το Ιράν θέλει τη συμφωνία - Η εμπλοκή γύρω από τους «Φρουρούς της Επανάστασης»