Αγαπημένη μετοχή των αναλυτών παραμένει η Tesla με σειρά αναλύσεων να συνεχίζουν να προβλέπουν συνέχιση του ανοδικού της ράλι με φόντο την ενδυνάμωση του κλάδου της ηλεκτροκίνησης.

Τελευταία στη λίστα η Goldman Sachs που επίσης ανέβασε περαιτέρω την τιμή-στόχο για την μετοχή της Tesla διατηρώντας την και σε πρόταση «αγοράς» προς τους πελάτες τους.

«Πιστεύουμε πως η Tesla δεδομένης της ηγετικής της θέσης στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης και της έμφασης που δίδεται σε καθαρά μεταφορικά μέσα θα βρίσκεται σε προνομιακή θέση ώστε να εκμεταλλευτεί την μακροπρόθεσμη στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα» ανάφερε χαρακτηριστικά σε σημερινό σημείωμα του ο στρατηγικός αναλυτής Μάρκ Ντιλέινι.

Έτσι, λοιπόν αναθεώρησε προς τα πάνω την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Tesla για το δωδεκάμηνο στα 1.200 δολάρια, διατηρώντας βέβαια και την πρόταση «buy».

Ακόμη πιο αισιόδοξος στην πρόβλεψη του είχε εμφανιστεί προ ημερών ο Ντάνιελ Ιβς της Wedbush Securities, ο οποίος είχε κάνει λόγο για περαιτέρω κέρδη της τάξεως του 30% για τη μετοχή, με την τιμή-στόχο για το 12μηνο να αγγίζει τα 1.400 δολάρια.

Με μια τόσο δυναμική τροχιά, η εταιρεία του Ίλον Μασκ που κατάφερε να ξεπεράσει σε αξία το ένα τρισ. δολάρια τον περασμένο Οκτώβριο, θα «πιάσει» το επόμενο μαξιλάρι των 2 τρισ. δολαρίων μέσα σε περίπου 18 μήνες.

Σημειωτέον πως αυτή την ώρα η μετοχή της Tesla κινείται στα 1.023 δολάρια παρουσιάζοντας μικρή υποχώρηση σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από έντονες πιέσεις στον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο. Πάντως, οι απώλειες των τελευταίων ημερών δεν έχουν καλύψει τα προηγούμενα κέρδη και δη, το εκπληκτικό +13% που κατέγραψε η μετοχή σε μια μέρα, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Wall Street για το 2022, με αφορμή την ανακοίνωση της θεαματικής αύξησης στις παραδόσεις οχημάτων το τέταρτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης