Καθησυχαστική για τις επιπτώσεις της Όμικρον στο εμπόριο και την οικονομία εμφανίστηκε σε συνέντευξη της η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Τζίνα Ραϊμόντο, παρά το γεγονός πως για την ώρα η οικονομία και ο εμπορικός κλάδος πιέζονται από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τα εμπόδια που δημιουργούν οι ελλείψεις προσωπικού και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Η υπουργός σε συνέντευξη της στο Yahoo Finance υποστήριξε πως οι εμπορικοί κλάδοι και οι επιχειρηματίες με τους οποίους βρίσκεται σε επικοινωνία θεωρούν πως η επίδραση της Όμικρον δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια. «Βλέπουν το πρόβλημα ως βραχυπρόθεσμο» τόνισε χαρακτηριστικά, αν και παραδέχτηκε πως στην ουσία κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως βέβαιος.

Πάντως, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων κυρίως μέσα στις γιορτές σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ τα νούμερα αρχίζουν να υποχωρούν κυρίως δε, σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Σικάγο, όπου η επέλαση της Όμικρον είχε ξεκινήσει πιο νωρίς. Πάντως, οι νοσηλείες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα πλήττοντας κυρίως τους ανεμβολίαστους, κάτι που ασκεί πιέσεις στο σύστημα υγείας.

Η Αμερικανίδα υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο σοβαρό πρόβλημα των κενών στις θέσεις εργασίας, εξηγώντας πως οι ελλείψεις προσωπικού μειώνονται, όμως όχι αρκετά γρήγορα, με αποτέλεσμα να παραμένει το πρόβλημα για την αγορά. Πάντως, για το σκοπό αυτό και κυρίως για τις ελλείψεις που οφείλονται σε εργαζόμενους που πρέπει να λείψουν επειδή νόσησαν ή είναι σε καραντίνα, επεσήμανε ότι οι αρχές μείωσαν την υποχρεωτική περίοδο της καραντίνας στις πέντε ημέρες αντί των δέκα που ίσχυε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή