Έσοδα 100 εκατ. δολ εξασφάλισε από την ναύλωση του νεότευκτου πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNF Carrier) που παρέλαβε πρόσφατα από τα ναυπηγεία η Tsakos Energy Navigation (TEN) του ομίλου Τσάκου. Όπως ανακοίνωσε η ΤΕΝ το πλοίο «TENERGY» μεταφορικής ικανότητας 174.000 κυβικών μέτρων παρελήφθη από ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας και δόθηκε αμέσως σε μεγάλο ναυλωτή για απασχόληση για πέντε χρόνια τουλάχιστον με ναύλο αυξανόμενο, ο οποίος αναμένεται να αποφέρει ελάχιστα μικτά έσοδα περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που εξακολουθούμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας στον συνεχώς αναπτυσσόμενο χώρο του LNG με την παράδοση και ναύλωση αυτού του πλοίου τελευταίας τεχνολογίας και φιλικού προς το περιβάλλον,  δήλωσε ο COO της ΤΕΝ  κ. Γιώργος Σαρόγλου. Οι προοπτικές ανάπτυξης της ΤΕΝ, οι ταμειακές ροές και τα συμβολαιοποιημένα έσοδα ύψους άνω του ενός δις. δολ των επόμενων χρόνων επιτρέπουν στη διοίκηση να συνεχίσει τη στρατηγική ανάπτυξής της ΤΕΝ και να ενισχύσει περαιτέρω το αποτύπωμα της στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα, κατέληξε ο Σαρόγλου.

Η TEN, που ιδρύθηκε το 1993, διαθέτει ένα στόλο που αποτελείται σήμερα από 71 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 8,0 εκατ. dwt. Το ναυπηγικό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει ένα δεξαμενόπλοιο suezmax DP2 και τέσσερα  τροφοδοτούμενα με LNG διπλού καυσίμου δεξαμενόπλοια aframax.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα