Με σημαντικές απώλειες κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον υποκύπτει στις έντονες πιέσεις των διεθνών αγορών, αλλά και στην επιφυλακτικότητα των αγοραστών να αναλάβουν ρίσκο στα τρέχοντα πολυετή υψηλά.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,76% στις 925,83 μονάδες.

Όπως επισημαίνουν οι περισσότεροι εγχώριοι αναλυτές, η αγορά πρέπει να μείνει σε απόσταση από τις 905 μονάδες, εάν δεν θέλει να ανατρέψει πλήρως το θετικό σενάριο. Ωστόσο, για να παραμείνει σε ανοδικό βραχυπρόθεσμο κανάλι, θα πρέπει να κρατήσει και τις 930 μονάδες, οι οποίες αν συνεχιστεί το αρνητικό διεθνές κλίμα δεν αποκλείεται να δοκιμαστούν.

Στον αντίποδα, για να επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο και να διαφύγει ο γενικός δείκτης πάνω από τις 960 μονάδες ενδεχομένως να χρειαστεί λίγο χρόνο ώστε οι αγοραστές να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά και οι πωλητές να εξαντλήσουν τις κινήσεις τους. Αλλά στην παρούσα φάση ο διεθνής παράγοντας έχει τον πρώτο λόγο στην κατεύθυνση της αγοράς, με τη συνεδρίαση της Federal Reserve, αύριο και μεθαύριο, να ξεχωρίζει στους καταλύτες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Jumbo υποχωρεί κατά 4,09% καθώς σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην έκτακτη χρηματική διανομή ύψους 0,3850 ευρώ μικτό. Άνω του 2% είναι οι απώλειες σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Motor Oil, Μυτιληναίος και Λάμδα. Ισχυρές είναι και οι πιέσεις σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών