Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2022 την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ρωτήθηκε σχετικά με τη στάση της Apple για το metaverse και τον ρόλο της στην ακμάζουσα αγορά. Η θετική απάντηση του Cook φανέρωσε το ενδιαφέρον της Apple για τον χώρο και αποκάλυψε ότι η εταιρεία επενδύει ήδη στο metaverse.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είμαστε μια εταιρεία στον κλάδο της καινοτομίας, επομένως πάντα εξερευνούμε νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες. Και έχω μιλήσει εκτενώς για το πώς αυτή η περιοχή είναι πολύ ενδιαφέρουσα για εμάς. Βλέπουμε πολλές δυνατότητες σε αυτόν τον χώρο και επενδύουμε ανάλογα».

Αν και ο Διευθύνων Σύμβουλος, δεν προχώρησε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, εξέφρασε σαφές ενδιαφέρον για το metaverse.

Αναλύοντας διεξοδικότερα το θέμα, ο Cook συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή, έχουμε πάνω από 14.000 εφαρμογές ARKit στο App Store[1], οι οποίες παρέχουν απίστευτες εμπειρίες AR [επαυξημένης πραγματικότητας] σε εκατομμύρια ανθρώπους».

Η Apple, όντας κυρίως μια εταιρεία hardware, αναμένεται να ακολουθήσει όμοια προσέγγιση με την εταιρεία Meta, όσον αφορά στην τεχνολογία και στην αγορά του metaverse.

Ο κόσμος του Metaverse

Ο εικονικός αυτός κόσμος έχει αυξήσει εκθετικά την απήχησή του. Το περασμένο φθινόπωρο το Facebook αναδιοργάνωσε την εταιρική του δομή, μετονομάζοντας την επιχείρηση σε Meta και με την υπόσχεση να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στη νέα τεχνολογία.

Όμοια πορεία ακολούθησε και η Microsoft, η οποία εξαγόρασε τον κολοσσό gaming ‘Activision Blizzard’ για σχεδόν 69 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν και η επίσημη δήλωση δεν περιλαμβάνει τη λέξη “metaverse”, μία κίνηση που από πολλούς λογίζεται ως αντίδραση στην πρωτοβουλία του Facebook (Meta).

Οι ευκαιρίες της τεχνολογίας έχουν αναγνωριστεί και από μεγάλες τράπεζες και αναλυτές. Οι παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες Goldman Sachs και Morgan Stanley έχουν αποτιμήσει το metaverse ως μια ευκαιρία 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Δεκέμβριο, ο strategist της Bank of America, Haim Israel, διατήρησε όμοια στάση προσθέτοντας ότι τα κρυπτονομίσματα θα χρησιμοποιηθούν ευρέως ως νομίσματα.

[1] εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας για συσκευές Apple

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News