Κέρδη ρεκόρ για το 2021 ανακοίνωσε η A.P. Moller – Maersk σαν αποτέλεσμα των εξαιρετικών συνθηκών στην αγορά όπως δήλωσε ο Soren Skou διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ωστόσο ότι καταγράφηκε και αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα όμως η εταιρεία κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για περιορισμό της συμφόρησης, επεκτείνοντας τη χωρητικότητα σε όλες τις θάλασσες , βελτιώνοντας την παραγωγικότητα στα terminals και αυξάνοντας το παγκόσμιο μας αποτύπωμα logistics. Θα συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες, σημείωσε ο Soren Skou καθώς διαπιστώνει ότι η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς συνεχίζεται και στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, με την σχετική εξομάλυνση να έρχεται προς το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει, οι συνομιλίες με τους πελάτες της Maersk επεκτείνονται από τους ναύλους σε πιο ολιστικού χαρακτήρα συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται οι δυο πλευρές για να διατηρηθεί αλυσίδες εφοδιασμού από άκρη σε άκρη, κάτι που επικυρώνει ξεκάθαρα τη στρατηγική της Maersk.

Το 2021, τα έσοδα της Maersk αυξήθηκαν κατά 55%. στα 61,8 δισ. δολάρια, το EBITDA τριπλασιάστηκε στα 24 δισ. δολάρια και οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν 16,5 δισ. δολάρια και τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 18,033 δισ. δολ. έναντι 2,9 δισ. δολ. ένα χρόνο πριν και μόλις 509 εκατ. δολ. το 2019.

Η εταιρεία συνέχισε να ενισχύει τις δραστηριότητες Logistics & Services καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, ξεπερνώντας την ανάπτυξη της αγοράς με αύξηση εσόδων κατά 41%. σε 9,8 δισ. USD. Στο ναυτιλιακό κλάδο η κερδοφορία αυξήθηκε σημαντικά με έσοδα 48,2 δισ. δολ το 2021, σε σύγκριση με 29,2 δισ. δολ το προηγούμενο έτος, λόγω των υψηλών ναύλων λόγω και των συνεχιζόμενων επιπτώσεων από την πανδημία που έχει οδηγήσει σε διακοπές των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού. Κατά τη διάρκεια του έτους, η χρήση ψηφιακών λύσεων και υπηρεσιών αυξήθηκε σημαντικά, με τον κύκλο εργασιών στο Maersk.com να φτάνει τα 38 δισ. δολ .

Η A.P. Moller – Maersk αναμένει ότι η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς θα συνεχιστεί και στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 με την εξομάλυνση να σημειώνεται προς το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους Με βάση αυτές τις παραδοχές η A.P. Moller – Maersk αναμένει για ολόκληρο το έτος 2022 EBITDA ύψους 24 δις. δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ