«Γη και ύδωρ» προσφέρει ο Βίκτορ Όρμπαν στο δρόμο για τις εκλογές του Απριλίου, τις δυσκολότερες της πολύχρονης διακυβέρνησης του, καθώς έχει να αντιμετωπίσει απέναντι του ενωμένη την αντιπολίτευση που έχει βάλει σαν στόχο την εκδίωξη του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ούγγρος πρωθυπουργός μοιράζει διευκολύνσεις σε ένα διάστημα που οι αυξημένες τιμές και το υπέρογκο ενεργειακό κόστος πιέζει τα νοικοκυριά και μάλιστα σε σημερινή ομιλία του ανακοίνωσε επέκταση κάποιων από τις παροχές.

Συγκεκριμένα ο κ. Όρμπαν υποσχέθηκε πως το πλαφόν που έχει ήδη επιβάλλει στις τιμές των καυσίμων θα διευρυνθεί κατά επιπλέον τρεις μήνες, γεγονός που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους οπαδούς του. Το μπλόκο στις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων επρόκειτο να εκπνεύσει την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου.

Εκτός από το πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, ο κ. Όρμπαν έχει παγώσει τους τόκους των στεγαστικών δανείων, ενώ από τις αρχές Φεβρουαρίου έχει επιβάλει μείωση στις τιμές έξι βασικών τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στο γάλα, στο αλεύρι, στη ζάχαρη, στο ηλιέλαιο, στο χοιρινό κρέας και το στήθος κοτόπουλου.

Πάντως, οι κινήσεις αυτές δεν είναι ακόμη βέβαιο πως θα καταφέρουν να φέρουν στον Όρμπαν την πολυπόθητη νίκη. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο ίδιος και το υπερσυντηρητικό Φιντέζ βρίσκονται ελαφρά μπροστά από το ενιαίο μέτωπο της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση
Επικαιρότητα |

Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση

«Είναι πολλά τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση στον Άγιο Δημήτριο, ζητώντας συσπείρωση εν όψει των ευρωεκλογών

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας