Οι πιέσεις που δέχτηκαν όλα τα μεγάλα Χρηματιστήρια στον κόσμο από τις εξελίξεις στη Ρωσο-Ουκρανική επικράτεια την Παρασκευή δεν εμπόδισαν τον Γενικό Δείκτη να κλείσει σε θετικό έδαφος.

Ωστόσο, αφενός η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα των 45 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6 αφορούσαν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών, αφετέρου η συνεχής εναλλαγή προσήμου πέριξ του αμετάβλητου, δεν προσθέτουν κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση.

Μια ανάλυση που θέλει τον ΓΔ να κινείται προς τις 1020-1040 μονάδες, ως το άνω όριο του μακροσκελούς πλαγιοανοδικού μοτίβου, με μοναδικό εμπόδιο στην παρούσα φάση τη διστακτικότητα που έχει κυριεύσει τους επενδυτές λόγω της συνδυασμένης αφήγησης των επικείμενων παρεμβάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της αστάθειας στο μέτωπο της γεωπολιτικής.

Και συνυπολογίζοντας το επίμονα υψηλό κόστος ενέργειας, όπως αυτό αποτυπώνεται στις τιμές του πετρελαίου και φυσικού αερίου (σε πολυετή υψηλά επίπεδα), επιβεβαιώνονται τα παραπάνω.

Η στήριξη στο Δείκτη φαίνεται στα τρέχοντα επίπεδα των 950 μονάδων, αναγνωρίζοντας ότι βρισκόμαστε στον χορό των εταιρικών αποτελεσμάτων που θα δώσουν τη δική τους χροιά στην εξίσωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News