H συνδυασμένη αφήγηση της επικείμενης παρέμβασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ως προς την επιτοκιακή στόχευση και η γεωπολιτική αστάθεια στη Ρωσο-Ουκρανική επικράτεια με φόντο το ενεργειακό ζήτημα ωθεί τον Δείκτη Δολαρίου σε υψηλότερα επίπεδα, συντηρώντας στο ταμπλό μια ανοδικότητα που φαίνεται να οδηγεί στην περιοχή των 98-98,20 μονάδων.
Εξάλλου, η ουδετερότητα με την οποία αποφασίζει η ΕΚΤ να τιθασεύσει τον εγχώριο παρατηρούμενο πληθωρισμό της, δίνει περιθώρια περαιτέρω ενδυνάμωσης του αμερικανικού νομίσματος, και δεδομένης της στάθμισης του ευρώ στον Δείκτη (57,6%), ενδυναμώνεται η ως άνω αναφερθείσα πεποίθηση.
















![Ουρανοξύστες: Ποιες πόλεις κατασκευάζουν τους περισσότερους [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/08/skyscrapers.jpg)

![Ελαιόλαδο: Τι αλλάζει στο εμπόριο και τις τιμές – Τα νέα δεδομένα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/08/elaiolado.20232.jpg)















![Σιτηρά: Απώλειες καταγράφονται στην ΕΕ – Μειωμένες οι αποδόσεις στα αλώνια [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/08/sitira.farmer-8487373_1280.jpg)



