Με τις κόκκινες ταξιαρχίες να μπαίνουν στην Ουκρανία με τακτική Blitzkrieg, ο επενδυτικός κόσμος έμεινε άφωνος αναζητώντας στις ρευστοποιήσεις το χάπι για την ταχυκαρδία.

Η αγορά συναλλάγματος στράφηκε υπέρ του δολαρίου ΗΠΑ, και όχι άδικα, καθώς η ενδεχόμενη περαιτέρω ανατίμησή του λόγω της επικείμενης ανισορροπίας στην εξαγωγική δραστηριότητα τέθηκε επί τάπητος, μην αμελώντας βεβαίως την ήδη ισχυρή του θέση λόγω της νέας επιτοκιακής στόχευσης της Fed.

O Δείκτης Δολαρίου (DXY) τινάχθηκε εν ριπή οφθαλμού στις 97,80 μονάδες, ένα επίπεδο που αφενός αποτελεί το άνω όριο του ανοδικού μεσοπρόθεσμου σχηματισμού, αφετέρου επιβεβαιώνει την τεχνική εικόνα του Δείκτη, ώστε να συνάγεται ασφαλώς το συμπέρασμα ότι υφίσταται πλέγμα στηρίξεων, με πρώτη στις 96,30 και κύρια στις 95,55.

Η ανοδικότητα του αμερικανικού νομίσματος είναι πλέον κραταιά, συμπεριλαμβάνοντας στην ανάλυση την ανοδική επίθεση των τιμών των εμπορευμάτων, απόρροια της εξέλιξης στο γεωστρατηγικό, που προσθέτουν ποσοστιαίες μονάδες στον αναμενόμενο πληθωρισμό των επόμενων μηνών, άρα και στην ανάγκη ισχυρότερης παρέμβασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News