Διανύοντας μία περίοδο που στο οικονομικό επίκεντρο βρίσκεται η επικείμενη μεταστροφή της νομισματικής πολιτικής της FED, θα ήταν σκόπιμο να σημειωθεί πως παραδοσιακά, κατά τη μεταβατική περίοδο, παρατηρείται αλλαγή πλεύσης από τους θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι εστιάζουν περισσότερο σε μετοχές που φέρουν μέρισμα.

Περιορίζοντας λίγο τη γκάμα των επιλογών αυτών, με μοναδικό κριτήριο την τιμή της μετοχής, την προσοχή μαγνητίζουν 3+1 μετοχές στο αμερικανικό ταμπλό.

Κατατάσσοντας σε φθίνουσα σειρά, βάση της μερισματικής απόδοσης (dividend yield), τις μετοχές αυτές, η μετοχής της πολυεθνικής AT&T (NYSE:T) παίρνει την πρώτη θέση, καθώς, εκείνη διαπραγματεύεται για λιγότερο από 25 $, φέρει αξιοσέβαστο yield της τάξεως του 8,70% και ετησιοποιημένο μέρισμα ανά κοινή μετοχή 2,08 $, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η μερισματική της απόδοση είναι από τις υψηλότερες στη Wall Street.

Τα ηνία παίρνει η Kraft Heinz (NASDAQ:KHC), με ετησιοποιημένο μέρισμα 1,60 $ ανά μετοχή και ένα σημαντικά πιο χαμηλά σε σχέση με την AT&T yield που αγγίζει το 4,03%, το οποίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Η επόμενη πληρωμή είναι προγραμματισμένη για την 25η Μαρτίου και αφορά τους μετόχους στο κλείσιμο της 11ης του ίδιου μήνα.

Περνώντας στην τεχνολογική HP (NYSE:HP), με μερισματική απόδοση 2,90%, που υπερβαίνει κατά πολύ εκείνη του κλάδου, η μετοχή αποτελεί μία επενδυτική πρόταση σε έναν κλάδο φωτιά, που έχει σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο στο εγγύς μέλλον.

Τέλος, την τετράδα συμπληρώνει η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας FORD (NYSE:F), η οποία στο ταμπλό βρίσκεται πέριξ των 17 $ και φέρει τριμηνιαίο μέρισμα 0,10 $, με τη μερισματική της απόδοση να αξίζει το 2,24%. Ο λόγος P/E βρίσκεται στα 3,96, ενώ η διοίκηση ανακοίνωσε πως η πρώτη πληρωμή για το 2022 θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News