Στη σκιά της απόφασης της ΕΚΤ για παράταση των υποστηρικτικών αγορών αξιογράφων εν είδει ποσοτικής χαλάρωσης, το ήδη αδύναμο -σε σχέση με το δολάριο ΗΠΑ- ευρωπαϊκό νόμισμα έχει κάθε λόγο να κοιτάει πλέον την περιοχή των 1,0970-1,0950 δολαρίων ανά ευρώ.

Η ισοτιμία των δύο μεγάλων νομισμάτων παραμένει πτωτική εδώ και πολλούς μήνες, απόρροια αφενός της επικείμενης επέμβασης της Fed εις βάρος της πολιτικής μηδενικών επιτοκίων, και αφετέρου της επιμονής της ΕΚΤ να διατηρούσε το πρόγραμμα επαναγοράς PEPP ζωντανό.

Το επίπεδο των 1,1110-1,1120 δοκιμάστηκε για τρίτη φορά χθες αργά το βράδυ, αφενός επιβεβαιώνοντας τη σημασία του, αφετέρου ενδυναμώνοντας την πεποίθηση πως η απώλεια αυτού θα οδηγήσει σε ισχυρές ρευστοποιήσεις ευρώ έναντι δολαρίων ΗΠΑ.

Μετά και την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, φαίνεται ότι οι υφεσιακοί φόβοι επανήλθαν στο προσκήνιο σε μια ήδη υπερθερμασμένη από την πανδημία ευρωπαϊκή οικονομία, ούτως ώστε να δικαιολογείται μια επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης σε ένα νέο ελαφρά διαφοροποιημένο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News