Παρά τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου και έτους, η μετοχή της MongoDB (NASDAQ:MDB) δεν κατάφερε να πείσει τους επενδυτές να την υποστηρίξουν στο ταμπλό, κλείνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο οριακά θετική στο +0,63%.

Και μάλιστα, η σημαντική αύξηση συναλλακτικής δραστηριότητας που συνόδευσε τη διάσπαση της στήριξης των 350 δολαρίων υποδεικνύει και τη δυσμενή θέση της μετοχής, με δεδομένο ότι έχει ήδη χάσει το 50% της αξίας της σε μόλις 4 μήνες. Πλέον, κινείται σε αρνητικό έδαφος με αντιστάσεις στα 334 και 358, και στόχο τα 225. Η έξοδος από θέσεις short βρίσκεται πάνω από 398 σε κλείσιμο ημέρας.

Όσον αφορά στα χρηματοοικονομικά της μεγέθη, η εταιρεία κατάφερε αρχικά μεγέθυνση του κύκλου εργασιών στο δ’ τρίμηνο κατά 56% σε ετήσια βάση, στα 266,5 εκατ. δολάρια, με το 97% αυτών να αφορά σε συνδρομές. Έτσι, τα μικτά κέρδη κατά GAAP έφθασαν τα 190,7 εκατ. δολάρια, ανεβάζοντας το περιθώριο μικτής κερδοφορίας στο 72% (από 70% το δ’ τρίμηνο του 2020). Δυστυχώς, ακόμα και με τέτοιες πωλήσεις, η MongoDB παρέμεινε σε περιοχή ζημιών 1,26 δολαρίων ανά μετοχή, προσθέτωντας μάλιστα 17,4 εκατ. δολάρια ζημίες σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News