Σταθερά πάνω από το 2% παραμένει η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και παρακολουθούν τις εξελίξεις της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 1 μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,016%. Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά μια μονάδα βάσης στο 2,39%..

Την απόδοση του 2% κατέκτησε χθες ο δεκαετές τίτλος, μετά την ανακοίνωση ότι εκτινάχθηκε στο 7,9% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο -νέο υψηλό 40ετίας-, ξεπερνώντας και τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν ρυθμό αύξησης 7,8% , εν μέσω της εντεινόμενης κρίσης στο ουκρανικό και της εδραίωσης της πίεσης που δέχονται οι τιμές.

Παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για υψηλότερο πληθωρισμό, οι αποδόσεις υποχώρησαν το πρωί της Παρασκευής. Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας απομακρύνει τους επενδυτές από επιλογές που ενέχουν μεγαλύτερο ρίσκο όπως είναι οι μετοχές και τους  οδηγεί στην αναζήτηση επενδύσεων που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως είναι τα ομόλογα

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει ότι ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας θα συμβάλει στον επίμονο πληθωρισμό, προβλέποντας ότι οι τιμές θα παραμείνουν υψηλές για έναν ακόμη χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές