Σε έξοδο από τη ρωσική αγορά κάλεσε τις βρετανικές επιχειρήσεις ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ, σε βίντεο που ανέβασε σήμερα στο twitter, παροτρύνοντας όσες εταιρείες δεν έχουν φύγει ακόμη να το κάνουν, όπως επίσης να τερματίσουν τη δρομολόγηση νέων επενδύσεων στη χώρα.

«Αν και αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολο να περιορίσει κανείς τις υπάρχουσες επενδύσεις, πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος για νέες επενδύσεις στην ρωσική οικονομία» σχολίασε ο κ. Σουνάκ στο μήνυμα του.

«Παροτρύνω τους κατόχους assets και τους μάνατζερς να σκεφτούν πολύ προσεκτικά σχετικά με οποιαδήποτε επένδυση θα έκαναν και η οποία θα υποστήριζε με οποιοδήποτε τρόπο τον Πούτιν και το καθεστώς του».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως οι επιχειρήσεις και οι επενδυτές που αποφασίσουν να γυρίσουν την πλάτη τους στην ρωσική αγορά, θα έχουν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης, δεδομένου του εύλογου οικονομικού κόστους. Αν και δεν εξήγησε τι είδους στήριξη θα είναι αυτή.

Θυμίζουμε πως πολλές βρετανικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει πως περιορίζουν την παρουσία τους ή και φεύγουν τελείως από τη ρωσική αγορά, προχωρώντας δε, και σε πώληση των περιουσιακών τους στοιχείων στη χώρα. Ανάμεσα τους η Shell, η BP και η επενδυτική Aviva.

Εξάλλου, το Λονδίνο όχι μόνο έχει υιοθετήσει σκληρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά ακολούθησε την Ουάσιγκτον στην επιβολή εμπάργκο και κατά του πετρελαίου και των πετρελαϊκών προϊόντων από τη Ρωσία, δηλώνοντας πως θα μηδενίσει σταδιακά τις εισαγωγές μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή