Την επαναλειτουργία του γραφείου του στην Ισπανία μετά από σχεδόν μία δεκαετία ανακοίνωσε ο ΕΟΤ. Το γραφείο του Οργανισμού στη Μαδρίτη έχει ξεκινήσει να λειτουργεί ήδη τις τελευταίες εβδομάδες και στεγάζεται προς το παρόν στην Ελληνική Πρεσβεία.

Ενδιαφέρον για τη Λατινική Αμερική

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, μεταξύ των αρμοδιοτήτων του γραφείου θα είναι και η αγορά της Λατινικής Αμερικής, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική και με πολλές προοπτικές ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό. Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από χώρες της Λατινικής Αμερικής για ταξίδια προς την Ευρώπη και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα. Η χώρα μας είναι ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στους επισκέπτες, είτε επιλέξουν ένα ταξίδι γνωριμίας με τον αρχαίο πολιτισμό, ένα ταξίδι εξοικείωσης με την ελληνική κουλτούρα, τη γαστρονομία μας, ένα ταξίδι αναψυχής κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου, είτε άλλες μορφές τουρισμού εμπειρίας.

Δήλωση Φραγκάκη

«Με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, επαναλειτουργούμε το Γραφείο ΕΟΤ Ισπανίας. Είναι μία πρωτοβουλία μας η οποία εντάσσεται στον σχεδιασμό μας για την διερεύνηση δυνατοτήτων ανοίγματος νέων αγορών για την χώρα μας» τόνισε ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης. Παράλληλα πρόσθεσε: «Στελεχώνουμε τα Γραφεία μας στο εξωτερικό με εξειδικευμένο προσωπικό, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του Οργανισμού, ενώ αναβαθμίζουμε τον ρόλο τους ως πόλους προβολής της Ελλάδας και ανάδειξης του τουριστικού μας προϊόντος. Σχεδιάζουμε την ίδρυση και νέων γραφείων στο εξωτερικό το επόμενο διάστημα, κάνοντας την αρχή με την Ισπανία. Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να ενισχύσει την παρουσία της σε περιοχές που δεν ήταν μέχρι σήμερα στις προτεραιότητές της. Ο ΕΟΤ παίζει σε αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο. Θέλω να ευχαριστήσω την Πρεσβεία μας στη Μαδρίτη για την συνεργασία και την συνδρομή της στο εγχείρημα και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο Γραφείο μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός
Academia |

Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός

Οι πολίτες της Κρήτης ζητούν περαιτέρω ανάπτυξη μέσω του τουρισμού αλλά με επιπλέον ενίσχυση των υποδομών. Pυλώνας ανάπτυξης είναι και οι εξαγωγές, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τη προώθηση των τοπικών προϊόντων με κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα προς τις επιχειρήσεις,