Mία ανάσα από τις 880 μονάδες, το επίπεδο που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα το long του ελληνικού χρηματιστήριου, βρίσκεται αυτήν την ώρα ο γενικός δείκτης, καθώς έχει καταφέρει να διευρύνει τα κέρδη του λαμβάνοντας σημαντικές στηρίξεις από τις ευρωπαϊκές αγορές. Ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 878,58 μονάδες, με κέρδη 1,93%, αλλά τον τζίρο να έχει παραμείνει στα 35 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα από τη συναλλακτική συχνότητα που είχε στη χθεσινή, επίσης έντονα ανοδική, συνεδρίαση.

Βέβαια, όσο η αγορά διευρύνει και καθιστά ελκυστικά τα βραχυπρόθεσμα κέρδη της τόσο θα βρίσκεται στο στόχαστρο εκείνων που θέλουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη αυτά, καθώς το διεθνές κλίμα δεν επιτρέπει μεγάλο κίνδυνο στα χαρτοφυλάκια. Επίσης, ο γενικός δείκτης προσεγγίζει τον κινητό των 200 ημερών, στις 885 μονάδες, η διάσπαση του οποίου θα αναιρέσει τις όποιες ανοιχτές θέσεις υπήρξαν, αφού θα αλλάξει εκ νέου προς το καλύτερο η τάση της αγοράς.

Πάντως μακροπρόθεσμα δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά στο ΧΑ, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση, καθώς οι περισσότεορι αναλυτές συνεχίζουν να δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία, ενώ χρηματιστηριακά οι τράπεζες, οι κατασκευές και ο κλάδος της πληροφορικής έχουν κλέψει την παράσταση. Άλλωστε, όπως έχει τονιστεί από τους περισσότερους αναλυτές, το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρή ανάπτυξη την ελληνική οικονομία, βελτιώνοντας τις προοπτικές των ελληνικών εισηγμένων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Σαράντης ξεχωρίζει με το +4,90% που καταγράφει, με τη ΔΕΗ, την Coca Cola, τον ΟΤΕ και τη Motor Oil να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 3%. Ισχυρά είναι και τα κέρδη σε Titan, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες