Την ανησυχία του ότι μπορεί να διαμορφωθεί ένα στασιμοπληθωριστικό οικονομικό περιβάλλον εν μέσω των επίμονα υψηλών επιπέδων πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων, εκφράζει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ρέι Ντάλιο.

«Πιστεύω ότι πιθανότατα αυτό που θα έχουμε είναι μια περίοδος στασιμοπληθωρισμού. Και μετά πρέπει να καταλάβει κανείς πώς θα δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο που να είναι ισορροπημένο για ένα τέτοιο περιβάλλον» υπογράμμισε ο ιδρυτής και συνδιευθυντής επενδύσεων της Bridgewater Associates σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance.

Ο στασιμοπληθωρισμός μπορεί να οριστεί ως μια περίοδος αργής οικονομικής ανάπτυξης, αυξημένης ανεργίας και αυξανόμενου πληθωρισμού.

Ο Ντάλιο εκφράζει επίσης αμφιβολίες για το εάν η Fed θα μπορέσει να πετύχει μια επιτυχημένη οικονομική ομαλή προσγείωση.

«Αυτό που έχουμε είναι μια αρκετή επιθετική πολιτική από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα για να αντιμετωπίσει επαρκώς τον πληθωρισμό, και αυτό είναι υπερβολικά αυστηρό για τις αγορές και την οικονομία. Επομένως, η Fed θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση σε ένα χρόνο από τώρα, όσο ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά και αρχίζει να πιέζει τόσο τις αγορές όσο και την οικονομία», εξήγησε ο Ντάλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή