Μπορεί η εκρηκτική άνοδος στις τιμές να «ψαλιδίζει» κέρδη και εισοδήματα και πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που κέρδισαν εκατοντάδες εκατομμύρια εκμεταλλευόμενοι του πληθωριστικό κύμα που μαστίζει την Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, οι traders της Goldman Sachs Group Inc. έχουν κερδίσει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο από τις συναλλαγές σε ομόλογα και παράγωγα που συνδέονται με τον πληθωρισμό, ποσό περίπου διπλάσιο από τον απολογισμό της ίδιας περιόδου πριν από ένα χρόνο.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι οι traders της τράπεζας κέρδισαν μεγάλο μέρος των χρημάτων τους από συναλλαγές με βάση το ευρώ, μια αγορά που έχει εκτιναχθεί σε πρωτοφανή επίπεδα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η εκρηκτική αύξηση του πληθωρισμού μετά το lockdown μπορεί να έχει προκαλέσει μια παγκόσμια κρίση κόστους ζωής, αλλά έχει μετατραπεί σε χρυσωρυχείο για τους επενδυτές που επικεντρώνονται στον πληθωρισμό. Η Goldman Sachs κέρδισε περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια από τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις για όλο το 2021, διπλάσιο από ό,τι η εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια, ανέφερε το Bloomberg τον Φεβρουάριο.

Ο Σεμπάστιαν Χάουελ, εκπρόσωπος της Goldman Sachs στο Λονδίνο, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή