Η Tesla ίσως δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην εξόρυξη και επεξεργασία λιθίου, καθώς το κόστος του μετάλλου, το οποίο αποτελεί ένα πολύ βασικό συστατικό στην κατασκευή μπαταριών, έχει αυξηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα.

«Η τιμή του λιθίου έχει φτάσει σε τρελά επίπεδα», έγραψε ο CEO της Tesla, Ιλον Μασκ στο Twitter. «Δεν υπάρχει έλλειψη από το ίδιο το στοιχείο, καθώς το λίθιο υπάρχει σχεδόν παντού στη Γη, αλλά ο ρυθμός εξαγωγής/βελτιστοποίησης είναι αργός», σημείωσε.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και της διαστημικής εταιρείας SpaceX απάντησε σε ένα tweet που έδειχνε τη μέση τιμή του λιθίου ανά τόνο τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η οποία δείχνει την τεράστια αύξηση των τιμών από το 2021. Σύμφωνα με την Benchmark Mineral Intelligence, το κόστος του μετάλλου έχει αυξηθεί περισσότερο από 480% τον τελευταίο χρόνο.

Υπάρχουν πράγματι κοιτάσματα λιθίου σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Το λίθιο είναι πολύτιμο για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων επειδή είναι τόσο το ελαφρύτερο μέταλλο όσο και το λιγότερο πυκνό στερεό στοιχείο στη γη. Αυτό σημαίνει ότι οι μπαταρίες που κατασκευάζονται με λίθιο έχουν υψηλή αναλογία ισχύος προς βάρος, κάτι που είναι σημαντικό όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε μεταφορικά μέσα.

Το tweet της Παρασκευής δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Mασκ μίλησα δημόσια για την ιδέα της Tesla να εξορύξει το δικό της λίθιο.

Το 2020, η Tesla εξασφάλισε δικά της δικαιώματα για την εξόρυξη λιθίου στη Νεβάδα, μετά την κατάρρευση μιας συμφωνίας για την αγορά μιας εταιρείας εξόρυξης λιθίου, σύμφωνα με το Fortune.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία