Κατά 2% αυξήθηκε τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη και κατά 3% στην ΕΕ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.

Σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2022, η εποχικώς προσαρμοσμένη βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,7% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,6% στην ΕΕ, έναντι μειώσεων 0,7% και 0,3% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο.

Ας σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η Βιομηχανική Παραγωγή τον Φεβρουάριο αυξήθηκε 4,8% σε ετήσια βάση ήτοι σε ποσοστό υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο της ΕΕ. Σε μηνιαία βάση το ποσοστό της αύξησης διαμορφώθηκε σε 2%.

Μηνιαία σύγκριση

Τον Φεβρουάριο του 2022, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022, το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης καταγράφτηκε στην κατηγορία των διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 2,7% στην ευρωζώνη και κατά 2,4% στην ΕΕ.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες μηνιαίες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ιταλία (+4,0%), στην Κροατία (+2,7%) και στην Ιρλανδία (+2,4%).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Σλοβενία ​​(-8,3%), στη Λιθουανία (-3,8%) και στη Μάλτα (-2,7%).

Ετήσια σύγκριση

Σε ετήσια βάση τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά ήταν εκείνα που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστό 8,9% και κατά 9,6% σε ευρωζώνη και ΕΕ αντίστοιχα.

Μεταξύ των κρατών μελών, οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Λιθουανία (+20,4%), στην Πολωνία (+17,8%) και στη Βουλγαρία (+14,4%). Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Ιρλανδία (-14,1%), στην Πορτογαλία (-5,7%) και στη Μάλτα (-3,5%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή