Με τα επιτόκια αναφοράς της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας να επιστρέφουν σε υψηλά 5ετίας στο 11,76%, απόρροια του διαρκώς αυξανόμενου εγχώριου πληθωρισμού, ο οποίος σκαρφάλωσε στο 11,30% στον Μάρτιο, η ισοτιμία του βραζιλιάνικου νομίσματος έχει αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθ’ όσον ενδέχεται να συνεχιστούν οι ροές κεφαλαίων με γοργούς ρυθμούς.

Και μάλιστα, με τους Βραζιλιάνους να “υπόσχονται” άλλες 100 μ.β. στην επιτοκιακή τους στόχευση, ο για 7 συνεχόμενους μήνες διψήφιος ΔΤΚ δεν φαίνεται να μπορεί να ελεγχθεί σύντομα. Σε αυτό το πλαίσιο, η ισοτιμία με το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε αντίθετα με τα μακροοικονομικά, και διέσπασε πτωτικά έναν σημαντικό διετή σχηματισμό συσσώρευσης με την απώλεια των 4,90 ρεάλ ανά δολάριο ΗΠΑ, δίνοντας σημείο τοποθέτησης short στα 5, με αρχικό στόχο τα 4,35 και βασικό τα 3,80, συναγόμενος από το ύψος του σχηματισμού.

Η έξοδος τοποθετείται πάνω από 5,80 σε κλείσιμο εβδομάδος. Να τονισθεί ότι πάνω από την περιοχή των 5,70-5,80, η ισοτιμία θα κινηθεί προς το νέο επίπεδο ισορροπίας των 7 ρεάλ ανά δολάριο ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News