Με απαράμιλλη ωριμότητα, το ΧΑ άντεξε τις πιέσεις των πωλητών που έκαναν την εμφάνισή τους από νωρίς το πρωί, απόρροια της αντίστοιχης πίεσης που δέχτηκαν, με κλειστή την ελληνική, οι ευρωαγορές τη Δευτέρα του Πάσχα.

Έτσι, με μέτριους όγκους συναλλαγών 97,96 εκατ. ευρώ και εμφανή την παρουσία πακέτων προσυμφωνημένων συναλλαγών ύψους 16,33 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης μάζεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες των 1,26% (χαμηλό ημέρας 937,49 μονάδες) κλείνοντας τελικά αρνητικός, έχοντας αλλάξει 8 φορές πρόσημο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πρωταγωνιστής σε αυτήν την προσπάθεια ήταν για άλλη μια φορά ο τραπεζικός κλάδος, κυρίως λόγω του ασύμμετρα υψηλού τζίρου, με τη μετοχή της ΕΤΕ (-1,85%) μάλιστα, να κερδίζει τα σκήπτρα με 29,35 εκατ. ευρώ. Παρέα στις τράπεζες έκαναν οι ΟΤΕ και ΜΥΤΙΛ, καθεμία για διαφορετικό λόγο: αφενός η κραταιά μετοχή του ΟΤΕ (+0,17%) σήκωσε επίσης υψηλούς όγκους διατηρώντας το ανοδικό της μεσοπρόθεσμο μοτίβο, αφετέρου εκείνη του ΜΥΤΙΛ (+0,06%) κατάφερε και πάλι να καταγράψει ιστορικά υψηλά, υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη προσπεράσει τις δύο μεγάλες κορυφές των εμβληματικών 1999 και 2007, με την ειδοποιό διαφορά να βρίσκεται στο ότι ενσωματώνει τη πάλαι ποτέ σημαντική ΜΕΤΚΑ.

Τεχνικά, ο Δείκτης έχει μπροστά του τη στήριξη των 927 μονάδων ως επιθετικό επίπεδο, ενώ η ενδεχόμενη προσπέλαση των 952 ανοίγει τον δρόμο για τις 1.040.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News