Με μέτρια συν/κή δραστηριότητα 72,30 εκατ. ευρώ, το ΧΑ αντέδρασε ανοδικά μετά την προχθεσινή ήττα, σε συνάφεια με το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε από νωρίς στις λοιπές μεγάλες αγορές.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο ΓΔ δοκίμασε την περιοχή των 930 μονάδων (υψηλό ημέρας 932,99), ένα επίπεδο που θέλει την προσοχή του καθώς συνιστά αντίσταση βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

Και μάλιστα, ο φόβος των 902 μονάδων είναι πλέον υπαρκτός, δεδομένης και της έντονης ανησυχίας που έχει γεννήσει η προβληματική του υψηλού και επίμονου πληθωρισμού στις ΗΠΑ και η συνεχιζόμενη πίεση στην αγορά ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Οδηγοί στη σημερινή ανοδική προσπάθεια ήταν από τη μία η μετοχή της ΕΤΕ με τον υψηλότερο τζίρο στο ταμπλό, και από την άλλη οι μετοχές του ομίλου ΓΕΚ, που υπεραπέδωσαν έναντι όλων των μεγάλων και μεσαίων χαρτιών.

Tα πρόσημα ήταν μικτά με 75 ανοδικές μετοχές έναντι 38 πτωτικών και 50 αμετάβλητων. Τέλος, ο ΓΔ παρέμεινε σε θετικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, κλείνοντας στα μισά του ημερήσιου εύρους κίνησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News