Τα πάνω κάτω ήρθαν χθες στο ΧΑ, καθώς η ανθεκτικότητα πολλών εβδομάδων τώρα αντιεστράφη ξαφνικά. Κι ενώ ο ΓΔ κατέγραφε θετικές συνεδριάσεις, ή έστω μικρών απωλειών, την ίδια ώρα που οι διεθνείς χρηματαγορές κατέρρεαν, η εβδομάδα ξεκίνησε με το αριστερό για εκείνον, καθώς δεν άντεξε στις πιέσεις των πωλητών.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το επίπεδο των 910 μονάδων χάθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, ανοίγοντας τον δρόμο για τις 888. Και μάλιστα, η αξία των ευρημάτων μεγαλώνει συνυπολογίζοντας την αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, που υποδεικνύει και την κρισιμότητα της πτώσης, ενώ παράλληλα υπήρξε ομοφωνία στα πρόσημα, με 22 στις 25 μετοχές (πλην Ελλάκτορα) να καταγράφουν αρνητικά πρόσημα, επί συνόλω 101 έναντι 15 ανοδικών και 49 αμετάβλητων.

Κι όλα αυτά, με τα σύννεφα του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης να συσσωρεύονται, κυρίως πάνω από την ευρωπαϊκή οικονομία, με την ΕΚΤ να στέκει σχεδόν ανήμπορη να αντιδράσει, τουλάχιστον στο μέτρο της Fed, λόγω των ενδογενών ζητημάτων ως προς την ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης.

Για τη συνέχεια, όπως προελέχθη, ο Δείκτης έχασε τις 910 μονάδες που συνιστούν πλέον την αντίσταση στην οποιαδήποτε ανοδική προσπάθεια, ενώ μεσοπρόθεσμα παραμένει να έχει την καλύτερη συμπεριφορά από όλους τους μεγάλους Δείκτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News