Στα απόνερα της ανακοίνωσης της Πέμπτης από τον Πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, σχετικά με την επιθετική τοποθέτηση στο ζήτημα του πληθωρισμού, και με τις διεθνείς αγορές να (ξανα)ζυγίζουν τους κινδύνους, ο ΓΔ σταμάτησε επιδεικτικά στις 910 μονάδες, ένα σημείο που έχει βαρύνουσα σημασία για τη συνέχεια.

Και αυτό, διότι η προ ημερών είσοδος του Δείκτη σε ζώνη υπερπώλησης φαίνεται να επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο, καθώς ήρθε χθες ένα καθαρό σήμα short σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, με την πλειονότητα των εισηγμένων στο ταμπλό να συμφωνούν ως προς την απώλεια κρίσιμων στηρίξεων.

Και μάλιστα, αφενός το κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας, αφετέρου η βραδινή (ώρα Ελλάδος) πανωλεθρία της Wall Street δεν αφήνει ελπίδες για πιο αισιόδοξη μετάφραση, παράλληλα με την -εν ριπή οφθαλμού- επίτευξη του πρώτου στόχου των 888 μονάδων, έχει δημιουργήσει ένα επικίνδυνο μοτίβο. Επομένως, η έλλειψη αντανακλαστικών από τους αγοραστές θα αφήσει την αγορά έρμαιο της κακής ψυχολογίας που παραμονεύει, ώστε να μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο των 858.

Από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφ/σης, οι 19 έκλεισαν πτωτικά, όλες στα χαμηλά ημέρας τους και μετά από ένα θετικό πρώτο μισό της συνεδρίασης, με το 70% του τζίρου μεσοσταθμικά να σημειώνεται στις τελευταίες τρεις ώρες, ενδεικτικό πως η Αθήνα «άκουσε» το pre market των Αμερικάνων και ακολούθησε στην πτώση τους.

Τέλος, ειδική μνεία για τον ταλαιπωρημένο Κέκροπα, του οποίου η αξία, άρα και η μετοχή, για περίπου 34 έτη, ήταν μαριονέτα των δικαστικών αποφάσεων, ή καλύτερα της ειδησεογραφίας και των συνεχών εφέσεων μεταξύ της Εταιρείας και του Δημοσίου, για τα επίδικα φιλέτα στο 242 στρεμμάτων στο Παλαιό Ψυχικό.

Στο ταμπλό, το limit down ήταν δεδομένο, και ενδέχεται η τελική απόφαση (υπέρ του Δημοσίου) να σημάνει την πλήρη απαξίωση της ιστορικής μετοχής, καθώς τα οικόπεδα αυτά, ή έστω η ενδεχόμενη εκμετάλλευσή τους, ήταν και το συντριπτικό ποσοστό της αποτίμησης της Εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News