Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε σχόλιό της αναφέρει ότι η ΕΕ δεν χρειάζεται ένα νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας όπως είχε συμβεί με την κρίση του ευρώ, ώστε να ξεπεραστούν σήμερα οι δυσκολίες που προκαλούνται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η εφημερίδα γράφει: «Η έκκληση για νέα πακέτα διάσωσης είναι μια λανθασμένη προσέγγιση. Ένας ακόμα μηχανισμός διάσωσης θα βοηθούσε στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, αλλά δεν θα εξάλειφε τα αίτια της συνεχιζόμενης κρίσης όπως την έλλειψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Με τα χρόνια, η ευρωπαϊκή οικονομική αρχιτεκτονική συμπληρώθηκε από όλο και περισσότερα προγράμματα βοήθειας. Το μήνυμα ήταν πάντα το ίδιο: τα πολλά βοηθούν πολύ. Τα αντίστοιχα κονδύλια, για παράδειγμα για την ασφάλιση της ανεργίας στην ΕΕ ή το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, δεν έχουν καν απορροφηθεί. Και αν μια χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ο ESM μπορεί σήμερα να βοηθήσει με φθηνά δάνεια. Εάν η Ευρωζώνη θέλει κάποτε να επιστρέψει στην οικονομική ομαλότητα, τα κράτη-μέλη θα πρέπει να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των χρηματοπιστωτικών αγορών. Οι μέρες που οι πολιτικοί  αποφεύγουν τις ευθύνες τους βασιζόμενοι στην ΕΚΤ ή απλώς μεταφέρουν το χρέος σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να τελειώσουν».

Πηγή: DW

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ