Αλμα 7,9% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Μαρτίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2021, έναντι αύξησης 5,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2021, παρουσίασε αύξηση 4,2%.

Επίσης, ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Μαρτίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 5,1%.

Όσον αφορά στους κλάδους που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, στην πρώτη θέση βρέθηκε ο κλάδος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψε ο δείκτης του κλάδου κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, κατά τον Μάρτιο 2022 σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2022.

Ειδικότερα καταγράφηκαν οι εξής μεταβολές σε ετήσια βάση:

Αύξηση σημείωσαν κατά 26,8% ο Δείκτης Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος, κατά 4,3% ο Δείκτης Μεταποίησης (κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων, κατασκευή επίπλων, κατασκευή ειδών ένδυσης, εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων, βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών, κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Μείωση κατέγραψαν κατά 3,7% ο Δείκτης Παροχής Νερού και κατά 16,4% ο Δείκτης Ορυχείων – Λατομείων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Macro
Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»
Macro |

Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM μιλάει για τις τρεις μεγάλες μελλοντικές προκλήσεις, την πρόοδο της Ελλάδας, τα ανησυχητικά σημάδια και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων