Η Λόρι Κ. Λόγκαν είναι  η νέα πρόεδρος της Federal Reserve του Ντάλας, η οποία καλείται να διαδεχθεί τον Ρόμπερτ Κάπλαν, που παραιτήθηκε πέρυσι μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με τις προσωπικές του οικονομικές συναλλαγές

Το όνομα της Λόγκαν είναι γνωστό στους κύκλους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας καθώς επί του παρόντος υπηρετεί ως επικεφαλής του κεντρικού γραφείου συναλλαγών της Fed της Νέας Υόρκης.

Ο επίσημος τίτλος της είναι manager του Συστήματος Open Market Account, που σημαίνει ότι επιβλέπει τον τεράστιο ισολογισμό ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων της Fed, αξίας 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Λόγκαν θα αναλάβει επίσημα τα νέα της καθήκοντα στις 22 Αυγούστου.

Εκτός από τη διεύθυνση της SOMA, η Λόγκαν είναι επίσης αντιπρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης και επίσης εκπροσωπεί τη Fed στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.

Στον απόηχο των  σκανδάλων

Ο Κάπλαν και ο πρώην πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Έρικ Ρόσενγκεν, βρέθηκαν στο στόχαστρο τον Σεπτέμβριο μετά τις αποκαλύψεις ότι είχαν κάνει εκτεταμένες προσωπικές συναλλαγές το 2020 κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της κρίσης της πανδημίας και εν μέσω των προσπαθειών της Fed να σταθεροποιήσει τις αγορές και να σώσει την οικονομία.

Συγκεκριμένα το χαρτοφυλάκιο του επικεφαλής της Fed του Ντάλας, έδειξε πως ο Ρόμπερτ Κάπλαν έκανε πολλαπλές συναλλαγές στο χρηματιστήριο και μάλιστα έκαστη αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων «παίζοντας» με μετοχές εταιρειών όπως η Apple, η Amazon και η Delta Air Lines.

Και οι δύο δήλωσαν ότι οι συναλλαγές τους ήταν σύμφωνες με τις κατευθυντήριες γραμμές δεοντολογίας της Fed εκείνη την εποχή, συμφώνησαν να εκχωρήσουν τις μετοχές τους και τελικά να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Ο Κάπλαν συνταξιοδοτήθηκε στις 8 Οκτωβρίου.

Κρίσιμη στιγμή

Ο Λόγκαν έρχεται στη Fed του Ντάλας, σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσπαθούν να δαμάσουν τον πληθωρισμό που πλησιάζει τα υψηλά των 40 ετών. Η  FOMC έχει ήδη εγκρίνει δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος, συνολικού ύψους 75 μονάδων βάσης και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί καθ′ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με ηγέτες επιχειρήσεων και κοινοτήτων σε όλη την Ενδέκατη Περιφέρεια και να εκπροσωπήσω όλους τους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους της περιοχής στη FOMC», είπε η Λόγκαν και πρόσθεσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που θα μετακομίσω στο Τέξας».

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ καλωσόρισε τη Λόγκαν, αποκαλώντας την «έμπιστη συνάδελφο και αφοσιωμένο δημόσιο υπάλληλο, της οποίας η αξιοσημείωτη ικανότητα και εμπειρία σε περίπλοκες χρηματοπιστωτικές αγορές ενημέρωσε τις αποφάσεις μας και βοήθησε στην εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής για τη στήριξη της οικονομίας των ΗΠΑ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή