Σε συνάρτηση με το βαρύ επενδυτικό κλίμα διεθνώς, η Αθήνα δεν κατάφερε να αποφύγει (άλλη) μια πτωτική συνεδρίαση, με τη συντριπτική πλειοψηφία στο ταμπλό να κοκκινίζει, απόρροια της απουσίας αγοραστικού ενδιαφέροντος.
Έτσι, ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, χάνοντας μάλιστα και το επίπεδο των 850 μονάδων, που δοκίμασε ενδοσυνεδριακά 3 φορές, επιβεβαιώνοντας την αξία του. Πλέον, ο δρόμος για τις 820 μονάδες που αφορά στη ζώνη υποδοχής της μεσοπρόθεσμης πτωτικής φάσης είναι ανοιχτός, με αντίσταση τις 857 και εν ισχύ σήμα short από τις 910.

Αρνητικός πρωταγωνιστής στη χθεσινή νίκη των πωλητών ήταν ο τραπεζικός κλάδος, με κύριο εκπρόσωπο την ΑΛΦΑ τόσο από πλευράς προσήμου (-5,36%), όσο και από πλευράς συν/κης δραστηριότητας στα 16 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 100, ένα νούμερο που είναι ούτως ή άλλως μεγάλο και επιβαρύνει τα ευρήματα της σημερινής πτώσης. Συνολικά, 14 μετοχές κατέγραψαν νέα χαμηλά 52 εβδομάδων, μεταξύ αυτών και η προαναφερθείσα ΑΛΦΑ, και οι ΕΛΧΑ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ και ΦΡΛΚ.

Ακόμα, η μετοχή της ΔΕΗ επιβαρύνθηκε χάνοντας κάθε επαφή τόσο με την τιμή διάθεσης της μεγάλης της ΑΜΚ προ μερικών μηνών (9 ευρώ) όσο και με τη ζώνη στήριξης των 7, βγάζοντας πωλητές σε ένα σημείο που δεν δικαιολογείται σε σχέση με το μέγεθος της εταιρείας και την αξία που έχει για το μέλλον της.

Εν πάσει περιπτώσει, η χρονική συγκυρία είναι κακή με τις ΗΠΑ να εισέρχονται σε ζώνη υπερπώλησης στους βασικούς δείκτες και με κεκτημένη ταχύτητα από το πολυήμερο πτωτικό ράλι, ενώ και ο δικός μας Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε ..αισίως την 12η πτωτική συνεχόμενη συνεδρίαση, ενδεικτικό του κακού διαμορφούμενου κλίματος στις τάξεις των επενδυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News