Η UEFA ανέστειλε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ταμείου 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είχε ως στόχο να βοηθήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να ανακάμψει από τον αντίκτυπο της Covid-19.

Αυτό αποκάλυψε το Bloomberg, εξηγώντας ότι η UEFA σχεδίαζε και εργαζόταν πάνω στο συγκεκριμένο πακέτο βοήθειας για περίπου ένα χρόνο, βασιζόμενη στην αμερικανική τράπεζα Citigroup Inc. για να οργανώσει τη χρηματοδότηση.

Το εν λόγω ταμείο ήταν μέρος της στρατηγικής της UEFA για να βοηθήσει τους συλλόγους μετά από περισσότερο από ένα χρόνο κλεισίματος γηπέδων, αλλά και τη μείωση των εσόδων από τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όμως, τα προβλήματα στον καθορισμό του τρόπου, με τον οποίο το ταμείο θα «εντάσσονταν» στην UEFA, αλλα και το πώς θα διανέμονταν τα χρήματα στους συλλόγους, προκάλεσαν διαφωνίες στις συζητήσεις και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάσισε να αποφύγει τις συγκρούσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν γι’ αυτούς τους λόγους.

Η UEFA, σύμφωνα με το Bloomberg, εξετάζει εναλλακτικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας κοινοπραξίας με άλλο φορέα ή ένα διαφορετικό σύστημα διαχείρισης πόρων.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι