Το πράσινο φως για την χαλάρωση των μέτρων ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας αναμένεται να δώσει την Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, καθώς η χώρας μας έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της με βάση την τελευταία μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

Το δημοσίευμα επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οποίος ισχυρίζεται πως η χώρα έπιασε τους στόχους παρά την οικονομική επιβάρυνση που προκάλεσε η πανδημία, αλλά και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η 14η έκθεση αξιολόγησης από την Κομισιόν αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Bloomberg η κίνηση αυτή, αν και είναι ουσιαστικά συμβολική, θα σηματοδοτήσει το επίσημο τέλος της δεκαετούς κρίσης που έπληξε την Ελλάδα. Εξάλλου, η χώρα ετοιμάζεται να βγει και από το αυστηρό καθεστώς εποπτείας από τους Θεσμούς της Ε.Ε. τον Αύγουστο.

Πάντως, το Eurogroup αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις – τόσο για την εκταμίευση των δόσεων που απομένουν από τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους όσο και για τον τερματισμό του προγράμματος ενισχυμένης εποπτείας – στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Macro
Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»
Macro |

Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM μιλάει για τις τρεις μεγάλες μελλοντικές προκλήσεις, την πρόοδο της Ελλάδας, τα ανησυχητικά σημάδια και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων