Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα ταχύπλοο που μετέφερε 134 άτομα τυλίχθηκε στις φλόγες στις Φιλιππίνες, ενώ επτά επιβάτες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το πλοίο έπιασε φωτιά λίγο πριν φτάσει στο λιμάνι του Ρεάλ στην επαρχία Κεζόν, περίπου 60 χιλιόμετραανατολικά της πρωτεύουσας Μανίλα. Το ταχύπλοο είχε αναχωρήσει από το νησί Πολίλιο στις 5:00 π.μ. (τοπική ώρα) και εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 6:30 π.μ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, πέντε γυναίκες και δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους, ενώ 120 επιβάτες διασώθηκαν, με 23 από αυτούς να νοσηλεύονται τραυματισμένοι.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ακτοφυλακή έδειχναν ανθρώπους με σωσίβια στη θάλασσα να περιμένουν τη διάσωση, ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος από φορτηγό πλοίο που έπλεε στην περιοχή.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο οι Φιλιππίνες, ένα αρχιπέλαγος με περισσότερα από 7.600 νησιά, έχουν χαμηλά επίπεδα ασφάλειας στη θάλασσα, με τα πλοία να είναι γηρασμένα και συχνά υπερφορτωμένα.

Το 1987, περίπου 5.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χειρότερη ναυτιλιακή καταστροφή που έχει καταγραφεί παγκοσμίως σε καιρό ειρήνης, όταν το υπερφορτωμένο επιβατηγό οχηματαγωγό «Dona Paz» συγκρούστηκε με ένα πετρελαιοφόρο ανοιχτά του νησιού Μιντόρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα