Στη συνεδρίαση της 29ης Μαρτίου, η μετοχή (NASDAQ: MVIS) της εταιρείας παραγωγής εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας όπως laser και MEMS (Micro Electrical Mechanical Systems) κατέγραψε ισχυρά κέρδη 32,78% στο ταμπλό, και με την τότε αισιόδοξη ειδησεογραφία προσέλκυσε πλήθος επενδυτών.

Ωστόσο, αφενός η κίνηση ακριβείας εντός του τεχνικού σχηματισμού που οριοθετείτο από τα 5,64 δολάρια (ΥΗ 5,86), αφετέρου η ασύμμετρα υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα επεσήμανε τον κίνδυνο μιας παγίδας αγοραστών (bull trap) που συχνά συμβαίνει σε μετοχές που πνέουν τα λοίσθια, όπως η υπό εξέταση.

Έτσι, με συνολικά 14 πτωτικές στις 16 επόμενες συνεδριάσεις, όχι μόνο διεσπάσθη το ανοδικό momentum, αλλά η μετοχή είδε και νέα ιστορικά χαμηλά στην περιοχή των 2,60, καθώς επανατροφοδοτήθηκε η ισχύουσα μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση από τους απογοητευμένους επενδυτές.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε για άλλο ένα τρίμηνο, το α’ του 2022, εκτεταμένες ζημίες 13,17 εκατ. δολαρίων, αυξημένες μάλιστα κατά 4,30% σε σχέση με το προηγούμενο και σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2021. Ο κύκλος εργασιών συρρικνώθηκε κι άλλο στις 350 χιλιάδες δολάρια (-37% QoQ), ώστε η κεφαλαιοποίηση των 600 εκατ. δολαρίων με συνολικό ενεργητικό 130 εκατ. να μοιάζει ένα κακόγουστο αστείο για την ουσιαστικά χρεοκοπημένη εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News