Mε 26 εισηγμένες να καταγράφουν νέα χαμηλά 52 εβδομάδων, και συνολικά 106 να κλείνουν πτωτικές έναντι μόλις ..11 ανοδικών, το ΧΑ εμπέδωσε το κακό κλίμα που επικρατεί σε όλες τις αγορές του κόσμου, στη συνέχεια μιας δύσκολης συγκυρίας που δεν ευνοεί τη διακράτηση μετοχών.

Ο λόγος, προφανώς, δεν είναι άλλος από τη χιλιοειπωμένη προβληματική του ασύμμετρα υψηλού πληθωρισμού σε Ευρώπη και ΗΠΑ και τη συν αυτώ ανάγκη άμεσης αύξησης των εκείθεν επιτοκιακών στόχων, με τη Fed να κινείται πολύ επιθετικά γράφοντας ρεκόρ 28 ετών με το βήμα στα 0,75%.

Ο Γενικός Δείκτης, άσχετα από την πολύ βαριά χθεσινή εικόνα, δεν παρέδωσε τα όπλα, καθώς η τεχνικής σημασίας στήριξη των 813 μονάδων κράτησε οριακά, από όπου με λίγη τύχη θα δώσει μια ανοδική αντίδραση, περισσότερο ως ανακούφιση από το πολυήμερο πτωτικό τέμπο.

Εντύπωση προκάλεσε η κατάρρευση του εδώ και πολλούς μήνες πρωταθλητή κλάδου πληροφορικής, με ΕΠΣΙΛ να γράφει ζημίες άνω του 10% και τις λοιπές να ακολουθούν από κοντά.

Η ΔΕΗ συνέχισε τον γύρο του θανάτου, οι τράπεζες δεν πήραν ανάσα από τις πιέσεις, ενώ η τίμια προσπάθεια της 3Ε να αντισταθμίσει, όντας και μια από τις μοναδικές με θετικό πρόσημο, δεν ήταν αρκετή.

Τέλος, το κλίμα στη Wall Street τόσο στο pre market όσο και στην κανονική συνεδρίαση, λειτούργησε ανασταλτικά για οποιοδήποτε σχέδιο “διάσωσης”, και αναμένουμε κάποιον καταλύτη που θα μπορούσε να αντιστρέψει την κακή ψυχολογία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News