Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για το εάν θα σταματήσει να επιβάλλεται ο ομοσπονδιακός φόρος στη βενζίνη.

Μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Αμερικανίδας υπουργού Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ ότι αξιολογεί την προσωρινή παύση του φόρου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε: «Ναι, το σκέφτομαι. Ελπίζω να έχω μια απόφαση με βάση τα δεδομένα που αναζητώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας».

Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι ήθελε περισσότερες απαντήσεις σχετικά με το γιατί οι εταιρείες ενέργειας δεν διυλίζουν περισσότερο πετρέλαιο.

Η Γκράνχολμ είπε στο CNN την Κυριακή ότι ο πρόεδρος μελετά το ενδεχόμενο να σταματήσει προσωρινά και τον ομοσπονδιακό φόρο φυσικού αερίου για να μειώσει τις τιμές, προσθέτοντας ότι μια τέτοια κίνηση «δεν είναι εκτός τραπεζιού».

Η μη επιβολή του εν λόγω φόρου στη βενζίνη είναι μεταξύ των διαφόρων επιλογών που εξετάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν για τον έλεγχο του πληθωρισμού και την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και των καυσίμων.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Κυριακή ότι ορισμένοι δασμοί στην Κίνα που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν εξυπηρετούν «κανένα στρατηγικό σκοπό» και πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν σκέφτεται να τους αφαιρέσει ως τρόπο μείωσης του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή