Προκαταβολή ύψους 3,5 εκατ. ευρώ καταβάλλεται σήμερα από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς της Λακωνίας, για τις ζημιές που υπέστησαν από τον παγετό τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, η καταβολή αφορά παραγωγούς εσπεριδοειδών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας οι οποίοι σύμφωνα τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικού Κεφαλαίου, υπέδειξαν το ζημιωθέν φυτικό τους κεφάλαιο και προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά 2022: Παράταση καταβολής

Σημειώνεται ότι η Διοίκηση του ΕΛΓΑ αποφάσισε να παρατείνει τη καταληκτική ημερομηνία καταβολής Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς για το έτος 2021, από την 30η Ιουνίου 2022 στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Διοίκηση έλαβε αυτή την απόφαση κατανοώντας τις αντιξοότητες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι αγρότες της χώρας. «Με ευαισθησία και υπευθυνότητα, ο ΕΛΓΑ συνεχίζει να στηρίζει την αγροτική κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό του Έλληνα γεωργού και κτηνοτρόφου», σημειώνεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών