Άλλη μια συνεδρίαση μικρού ενδιαφέροντος στο ΧΑ, με τις περισσότερες μετοχές να συντηρούν τη χλιαρή τους εικόνα, πάντα πάντως με αρνητικό κλίμα ως προς την προθυμία των επενδυτών να τοποθετηθούν ανοιχτά.

Έτσι, η χαμηλή συν/κη δραστηριότητα και το στενό εύρος διακύμανσης δεν αφήνει περιθώρια εξαγωγής διαφορετικού συμπεράσματος από αυτό που ήδη προτάσσει τις 800 μονάδες να έρχονται αργά ή γρήγορα, ενώ και η ασθενής εικόνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ συνεπικουρούν.

Σε κάθε περίπτωση, με το momentum να είναι πλέον αρνητικό σε ήδη πτωτική δίμηνη τάση, είναι εύλογο να απέχουν μεγάλες τοποθετήσεις, ενώ παράλληλα η ευαισθησία στις ρευστοποιήσεις, ιδιαίτερα βραχυπρόθεσμων παικτών, δίνουν την αίσθηση της πλαγιολίσθησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ήδη τσιτωμένα νεύρα των λιγοστών αισιόδοξων.

Τα πρόσημα ήταν μικτά σε μεγάλη και μεσαία κεφ/ση, η αγορά ομολόγων παραμένει έντονα υποτιμημένη με τις περισσότερες εισηγμένες ομολογίες να βρίσκονται υπό το άρτιο με ζηλευτές αποδόσεις στη λήξη, ενώ και η μακροοικονομική εικόνα παραπέμπει σε μάλλον νοτιότερο σενάριο. Ενδεικτικό αυτού είναι και ότι 7 μετοχές σήμερα (ξανα)κατέγραψαν χαμηλά 52 εβδομάδων, μεταξύ αυτών και οι ΕΛΧΑ, ΚΡΙ, ΚΟΥΕΣ, ΕΧΑΕ και ΜΠΡΙΚ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News