Ενώ όλα ήταν έτοιμα για την ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Προύσα, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη η συγκέντρωση αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του Τούρκου προέδρου. Όπως ενημέρωσαν τοπικοί βουλευτές που είχαν φροντίσει όλες τις προηγούμενες ημέρες ώστε να είναι όλα στην εντέλεια για την υποδοχή του Ερντογάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε μία ξαφνική αδιαθεσία.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: «Να δώσει μήνυμα ο ελληνικός λαός στους κυβερνώντες του»

Ειδικότερα ο βουλευτής του ΑKP Ρεφίκ Οζέν δήλωσε ότι η συγκέντρωση αναβλήθηκε λόγω «κοινού κρυολογήματος» του προέδρου. «Η υγεία του Προέδρου μας είναι πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο» είπε ο Οζέν, ενώ δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από την τουρκική προεδρία.

Η πόλη είχε ετοιμαστεί και σημαιοστολιστεί, τα πάρκινγκ είχαν αδειάσει όπως και οι δρόμοι είχαν πρασινίσει από χθες μόνο και μόνο επειδή θα ερχόταν ο Ερντογάν. Τα έξοδα και όλες οι προετοιμασίες λέγεται ότι ανήλθαν σε 2,5 εκατομμύρια τουρκικές λίρες. (145.000 ευρώ).

Οργιάζουν οι φήμες

Η ανακοίνωση για την αναβολή της συγκέντρωσης, όπως αναφέρει το ertnews.gr, έγινε από τον επικεφαλής του γραφείου του κυβερνώντος κόμματος στην Προύσα, Νταβούτ Γκιουρκάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η σχετική ανάρτηση ανέφερε, “Η Συνάντηση της Προύσας, η οποία θα πραγματοποιείτο με την παρουσία του Προέδρου μας, Recep Tayyip Erdoğan, και οι τελετές έναρξης λειτουργίας των Ιδιωτικών και Δημόσιων Ιδρυμάτων μας, αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία με την έγκριση του Προέδρου μας.”

Όπως είπε ο βουλευτής Οζέν ο οποίος συνδέθηκε τηλεφωνικά με εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού καναλιού της Προύσας, ο πρόεδρος Ερντογάν δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα προγράμματα λόγω του «κρυολογήματος.. ελπίζω να αναρρώσει όσο το δυνατόν συντομότερα”.

Στο μεταξύ στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ertenews.gr, κυκλοφορούν φήμες ότι ο Τούρκος πρόεδρος υπέστη μερική παράλυση στο αριστερό μέρος του προσώπου χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας