«Η ιδέα να τιμωρηθεί μια χώρα που έχει ένα από τα μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια είναι παράλογη. Και δυνητικά συνιστά απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας».

Την ευθεία αυτή απειλή για χρήση πυρηνικών όπλων εκτόξευσε ο Ρώσος πρώην πρόεδρος και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνολικά τη Δύση.

Επίθεση στις ΗΠΑ

Επιτιθέμενος στις ΗΠΑ, ο Μεντβέντεφ έκανε λόγο για μια αυτοκρατορία που έχει βάψει τα χέρια της με αίμα σε όλο τον κόσμο, αναφέροντας την εξόντωση των αυτοχθόνων Αμερικανών, τις πυρηνικές επιθέσεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία και μια σειρά από πολέμους από το Βιετνάμ μέχρι το Αφγανιστάν.

Οι απόπειρες να χρησιμοποιηθούν δικαστήρια για τη διερεύνηση των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε ο Μεντβέντεφ, θα ήταν μάταιες και θα διέτρεχαν τον κίνδυνο παγκόσμιας καταστροφής.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Αμερικανών Επιστημόνων, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν το 90% των πυρηνικών κεφαλών παγκοσμίως, έχοντας η κάθε μια περίπου 4.000 πυρηνικές κεφαλές στα στρατιωτικά τους αποθέματα.

Σκληροπυρηνικός

Όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μεντβέντεφ, όταν ήταν πρόεδρος, την περίοδο από το 2008 έως το 2012, εμφανιζόταν ως μεταρρυθμιστής που επιθυμεί καλύτερες σχέσεις με τη Δύση. Αλλά από τότε που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε την εντολή για την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, έχει επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του ως ένα σκληροπυρηνικό φερέφωνο του Κρεμλίνου, αναφέρει το Reuters στο τηλεγράφημά του.

«Ολόκληρη η αμερικανική ιστορία, ξεκινώντας από την κατάκτηση των ιθαγενών Ινδιάνων, είναι ένας αιματηρός πόλεμος εξόντωσης» έγραψε στην ανάρτησή του στο Telegram, όπως και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Η πατριωτική δεξιά… λοξοκοιτάζει, ο Μητσοτάκης «σημαδεύει» Βελόπουλο και Νατσιό – Τετ α τετ με Ιερώνυμο
Επικαιρότητα |

Η πατριωτική δεξιά… λοξοκοιτάζει, ο Μητσοτάκης «σημαδεύει» Βελόπουλο και Νατσιό – Τετ α τετ με Ιερώνυμο

Μαζί στο Δήλεσι ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος – Το «χριστιανόμετρο», οι «γιαλαντζί», ο Βορράς – Αποδραματοποίηση της πολιτικής «σταθερότητας»

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».