Με σημαντικά κέρδη έκλεισε ο DAX στη Φρανκφούρτη σήμερα, προσφέροντας μάλιστα σημαντικές στηρίξεις και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, με τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να είναι μεταξύ εκείνων που υπεραπέδωσαν.Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,5%, με το κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να κερδίζει 3,ς%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,10% στις 7.196 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 1,34% στις 13.015 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,44% στις 6.033 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Επιλεκτικές πιέσεις

Στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε σήμερα, ο DΑΧ κέρδισε 1,6%, ο FTSE 100 έμεινε στο +0,4%, ενώ ο CAC 40, σημείωσε άλμα 1,7%.Σε επίπεδο τίτλων, η γαλλική εταιρεία κοινής ωφελείας EDF κέρδισε 1% καθώς η γαλλική κυβέρνηση αναζητά νέο διευθύνοντα σύμβουλο ενόψει της εθνικοποίησης της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Ασιατικά χρηματιστήρια: Ήπια ανοδικάΣτον αντίποδα, οι μετοχές της Tag Immobilien υποχώρησαν περισσότερο από 9%, μετά την απόφαση για αύξηση κεφαλαίου.Πέραν της σημερινής εικόνας όμως, οι αγορές προσπαθούν να αξιολογήσουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν και αρκετά μέλη του συμβουλίου ζήτησαν να προχωρήσει σε  πιο επιθετική πολιτική και να αυξήσει πιο επιθετικά τα επιτόκια από ότι έχει προγραμματίσει.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Mαζεύτηκαν οι εβδομαδιαίες απώλειες

Με κέρδη έκλεισε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κατάφερε το τελευταίο διήμερο να εκδηλώσει, έστω και ανισομερώς, μια αντίδραση που είχε ανάγκη μετά τη συνεχή πτώση από τις 21/7.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,87% στις 802,16 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 83,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες