Νευρικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς τα ισχυρότερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τις θέσεις εργασίας θα κρατήσουν πιθανότατα τη Federal Reserve σε τροχιά επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,03% στις 31.393 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,19% στις 3.895 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,48% στις 11.566 μονάδες.

«Η συνολική εικόνα από την αγορά εργασίας είναι αρκετά ισχυρή, ενισχύοντας την υπόθεση για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα», δήλωσε ο Michael Schumacher, επικεφαλής επενδύσεων της Wells Fargo.

Τα ομόλογα

Οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν απότομα μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας, επηρεάζοντας τις μετοχές. Ειδικότερα, το 10ετές αμερικανικό ομόλογο βρίσκεται στο 3,09% ενώ στο 3,13% κινείται το 2ετές και στο 3,15% το 5ετές ομόλογο.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Levi Strauss κερδίζουν περισσότερο από 3%, καθώς ανέφερε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη στο τρίμηνο, ενώ αύξησε το μέρισμά της.

Η GameStop υποχωρεί περίπου 6%, καθώς η εταιρεία απέλυσε τον οικονομικό διευθυντή της και δήλωσε ότι θα απολύσει υπαλλήλους στο πλαίσιο ενός σχεδίου ανάκαμψης. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 15% στη χθεσινή συνεδρίαση, στον απόηχο της ανακοίνωσης του reverse split 4 προς 1.

Οι ενεργειακές μετοχές καταγράφουν επίσης κέρδη, καθώς η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται και πάλι. Η Exxon Mobil  κερδίζει σχεδόν 3,2%, ενώ η Occidental Petroleum κινείται στο +4%.

Στα μάκρο της ημέρας, σταθερή στο 3,6% παρέμεινε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2022, ενώ προστέθηκαν 372.000 θέσεις εργασίας, έναντι εκτιμήσεων για 250.000 νέες θέσεις. Επίσης, οι σχετικές μετρήσεις για τον Μάιο και τον Απρίλιο αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα από τις 390.000 και 436.000 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]