Η Ρωσία συνεχίζει να θεωρεί την Ελλάδα ως «μη φιλική χώρα», ενώ η «μαύρη» λίστα της Μόσχας διευρύνεται. Δανία, Σλοβενία, Σλοβακία και Κροατία είναι οι χώρες οι οποίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θεωρεί ως φιλικές προς τη Ρωσία.

Το διάταγμα υπέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, το πρωί της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Με ρούβλια η πληρωμή του LNG

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρώσου πρωθυπουργού

Η κυβέρνηση επικαιροποίησε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό. Ο κατάλογος περιλαμβάνει την Ελλάδα, τη Δανία, τη Σλοβενία, την Κροατία και τη Σλοβακία.

Διαβάστε επίσης – Gazprom: Πώς θα απαντήσει στην επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές

Πετρέλαιο «σε οποιοδήποτε εύρος τιμής» σε «φιλικές χώρες»

Την Πέμπτη, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ αναφερόμενους στις «φιλιές χώρες», δήλωσε στην εφημερίδα Ιζβέστια ότι η Μόσχα είναι διατεθειμένη να τους πουλήσει πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα σε «οποιοδήποτε εύρος τιμής» συμφωνηθεί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax χθες Τρίτη.

Ο κ. Σουλγκίνοφ διευκρίνισε ότι θα μπορούσαν να πωληθούν ποσότητες πετρελαίου σε φάσμα τιμών από τα 80 ως τα 150 δολάρια το βαρέλι, ενώ σημείωσε πως αυτό στο οποίο δίνει την έμφαση είναι η συνέχιση της κατά το δυνατόν ομαλής λειτουργίας της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα