Μικτή ήταν η εικόνα που εμφάνισε σήμερα η Wall Street, η οποία επηρεάστηκε από τα τελευταία στοιχεία της αγοράς εργασίας, καθώς αυξήθηκαν οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας, σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις περί περικοπών θέσεων από μεγάλους ομίλους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,26% στις 32.726 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,08% στις 4.151 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,41% στις 12.720 μονάδες.

Πέραν των στοιχείων από την αγορά εργασίας, η Wall Street βρήκε λόγους να κατοχυρώσει μέρος των χθεσινών εντυπωσιακών κερδών, που προκάλεσαν τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον PMI Υπηρεσιών τον Ιούλιο. Επίσης, «οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας παραμένουν υψηλές και η Fed συνεχίζει να μιλάει σκληρά για τον πληθωρισμό», διαπιστώνει η Barclays.

«Σίγουρα θα θεωρούσα σήμερα μια από αυτές τις ημέρες της αναμονής, ενώ περιμένουμε τα πιο σημαντικά στοιχεία που θα βγουν αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην B. Riley Financial, αναφερόμενος στις θέσεις εργασίας της Παρασκευής.

Διαβάστε ακόμα: Τελικά είναι σε ύφεση η αμερικανική οικονομία;

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Coinbase ενισχύθηκαν κατά 10%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τη BlackRock, τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. Οι μετοχές της Coinbase που αντάλλαξαν χέρια έφτασαν τα 40,6 εκατομμύρια την ημέρα, ήτοι υπερδιπλάσιος του μέσου όγκου των 14,83 εκατομμυρίων των τελευταίων 30 ημερών.

Στον αντίποδα, άνω του 7% ήταν η πτώση στην Beyond Meat, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου. Οι προοπτικές της εταιρείας επίσης δεν είναι θετικές, καθώς πρόσφατα η McDonald’s είπε ότι είχε ολοκληρώσει τη δοκιμή για ένα φυτικό μπιφτέκι που χρησιμοποιεί η Beyond Meat και ότι η δοκιμή δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η πρόσφατη άνοδος της αγοράς από το χαμηλό του Ιουνίου δεν πρέπει να θεωρείται βιώσιμη, δήλωσε η HSBC. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι μάλλον ευσεβής πόθος», δήλωσε ο Max Kettner, επικεφαλής στρατηγικής περιουσιακών στοιχείων της HSBC. «Για να συνεχιστεί αυτό το ράλι, θα πρέπει να δούμε περαιτέρω ανατιμολόγηση των προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων και άλλη μια απότομη πτώση στις πραγματικές αποδόσεις», εξήγησε.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε σε 260 χιλιάδες την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες για την πορεία της αγοράς εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street