Στο υψηλότερο σημείο εδώ και πάνω από έξι μήνες ανέβηκε ο αριθμός των αιτήσεων για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, αντανακλώντας την επιδείνωση του οικονομικού τοπίου που σταδιακά θα επηρεάσει και την αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα αυξήθηκαν στις 260.000 στα τέλη Ιουλίου, ελαφρά πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν αύξηση στις 259.000.

Διαβάστε επίσης: Οι φόβοι για ύφεση δεν πλήττουν την Μεγάλη Παραίτηση 

Θυμίζουμε πως οι αιτήσεις ανέβηκαν πάνω από το όριο των 230.000 στις αρχές του Ιουνίου και στα μέσα Ιουλίου έπιασαν προσωρινά και τις 261.000 που ήταν υψηλό οκτώ μηνών, πριν υποχωρήσουν και πάλι ελαφρά. Ωστόσο η σταθεροποίηση τους στο εύρος των 270.000-200.000 παραπέμπει σε μια επιβράδυνση για την αγορά εργασίας, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Πραγματικά, ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων έχει αυξηθεί πλέον στις 254.750, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο αριθμός των αιτήσεων για συνεχιζόμενα επιδόματα αυξήθηκαν επίσης κατά 48.000 στα 1,416 εκατομμύρια.

Οικονομικοί αναλυτές σχολιάζουν πως πιθανότατα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά, καθώς οι συνθήκες στην αγορά εργασίας επιδεινώνονται, αν και όχι σε επίπεδα που για την ώρα μπορεί να είναι πηγή σοβαρού προβληματισμού. Άλλωστε ήδη πολλές επιχειρήσεις της Wall Street έχουν ανακοινώσει την πρόθεση τους να παγώσουν τα σχέδια τους για νέες προσλήψεις.

Θυμίζουμε πως η αμερικανική οικονομία υποχώρησε κατά 1,3% το πρώτο εξάμηνο, κάτι που επισήμως παραπέμπει σε τεχνική ύφεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή